ClickCease

Verschillende mogelijkheden bij de aanleg van een balkonafvoer

Neem contact op

Balkonafvoer

Om iedere vorm van waterschade uit de weg te gaan, is het belangrijk om een afvoer op uw balkon aan te leggen. Of beter gezegd, om het balkon op de afvoer van uw woning aan te sluiten! Er zijn verschillende mogelijkheden om hemelwater van een balkon af te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de meest simpele oplossing, wat het boren van een groot gat in uw balkon is. Door hier een bladvanger overheen te plaatsen, voorkomt u dat mensen per ongeluk in dit gat stoppen. Ook kunt u voor een lichte helling in uw balkon kiezen, waardoor het water altijd naar beneden zal storten als dit onderweg niet gehinderd wordt door kleine randjes. Dergelijke oplossingen werken logischerwijs alleen, wanneer er geen balkon onder dat van uw eigen woning zit.

Waarom moet ik een balkonafvoer aanleggen?

U heeft vast al een afvoer vanaf uw dak, maar waarom moet uw balkon dan ook nog een afvoer krijgen? U bent niet de enige die zich dat afvraagt. Er zijn hier verschillende antwoorden op. Het eerste antwoord is dat als regenwater te lang op uw balkon blijft liggen, het in de muren van uw woning naar binnen kan sijpelen. Daarnaast kan het regenwater ervoor zorgen dat de onderzijde van de houten vlonder gaat rotten. Dit zorgt voor een verminderde stabiliteit en is heel lastig om te herstellen.

Afvoer aanleggen op uw balkon met hulp van onze loodgieters

Verstandiger is het om voor een afvoersysteem te kiezen, die op uw bestaande afvoerstelsel kan worden aangesloten. Zo wordt het hemelwater van het balkon naar de centrale riolering afgevoerd. Ook nu is het gebruik van een bladvanger zeer belangrijk, om te voorkomen dat het afvoerstelsel in huis verstopt raakt.

Ook kunt u een afvoerleiding naar een regenton in uw tuin laten lopen. Zo kunt u het hemelwater opvangen en op droge dagen in de zomer gebruiken om uw tuin mee te besproeien.

Onderhoud aan de afvoer op het balkon

Niet alleen bieden onze loodgieters hulp bij de aanleg van een nieuwe afvoer op uw balkon. Ook kunnen we u helpen bij het onderhouden hiervan. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om de afvoer regelmatig door te laten spuiten. In het geval van een balkonafvoer zou u dit zelf kunnen proberen met een hogedrukspuit. Lukt dit niet? Schakel in dat geval onze loodgieters in om de beginnende verstoppingen in de afvoer te verhelpen.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Het laatste nieuws

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle slotenmaker werkzaamheden

Uitstekende service

24-uurs hulp bij spoed

Jarenlange ervaring

Eerlijke tarieven

Menu
Call Now Button