ClickCease

Lekkage in het dak in Woerden

Neem contact op

Een lekkage is altijd weer erg vervelend. Zeker bij lekkages in het dak heb je doorgaans geen flauw idee waar het water precies vandaan komt. Toch is het belangrijk een daklekkage snel te verhelpen. Elke daklekkage in Woerden moet snel worden opgelost om meer schade te voorkomen.

De oorzaken van een daklekkage

Wist u dat een lekkage aan het dak verschillende oorzaken kan hebben? De echte oorzaak is echter niet altijd makkelijk om te achterhalen. Sommige oorzaken zijn namelijk niet duidelijk om op te sporen. Dit zijn de twee meest voorkomende oorzaken:

  1. Beschadiging aan de dakbedekking. Hierdoor kan water naar binnen sijpelen. Een beschadiging kan vervolgens ook weer meerdere oorzaken hebben. Hierbij kunt u denken aan schade door een storm of een verouderd dak.
  2. De dakgoot kan er ook voor zorgen dat er een lekkage ontstaat. Deze kan namelijk verstopt raken en dan kan het water niet meer kwijt. Zorg dat de daklekkage snel verholpen wordt.

Bij een daklekkage is het van groot belang om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Ook als je zelf niet direct hinder hebt van het lekkage, bijvoorbeeld omdat het in een oud schuurtje lekt of je er op zolder prima een emmer onder kunt zetten om het water op te vangen, is het belangrijk snel een loodgieter in te schakelen. Waterlekkage kan namelijk voor veel schade zorgen, ook voor schade die op het eerste gezicht niet te zien is. Vochtige muren kunnen namelijk een broeiplaats worden voor allerlei schimmels en bacteriën. Het kan weken of soms zelfs maanden duren voordat een muur weer helemaal opgedroogd is, waardoor de schimmels al die tijd door kunnen groeien.daklekkage

Dit is niet alleen nadelig voor de gezondheid van de bewoners, maar kan ook funest zijn voor de constructie. Een houten constructie kan namelijk verzwakt raken door schimmels en dergelijke. Daarom is het dus zaak vandaag nog een loodgieter in te schakelen als je vermoedt een daklekkage te hebben. Hoe eerder de loodgieter komt, hoe meer schade er te voorkomen is.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

Lekkages of verstoppingen?

Een begrip in de regio!

Ervaren vakmannen

24/7 bereikbaar

Menu
Call Now Button