ClickCease

Gaslekkage in Woerden

Neem contact op

Weet u wat de gevolgen van een gaslekkage in Woerden kunnen zijn? Het komt geregeld voor, dat men deze gevolgen onderschat. Een voorbeeld van een situatie die zich voor kan doen ten gevolge van een gaslek is een explosie. De explosie ontstaat op het moment dat u open vuur gebruikt in een ruimte waar de concentratie gas veel te hoog is. Naast een explosie ligt ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer. Als gevolg van zo’n vergiftiging zult u steeds vermoeider raken. Hierbij kunt u stikken in uw eigen tong! Beide voorbeelden van risico’s die voortkomen uit een gaslekkage in huis tonen aan hoe belangrijk het is deze zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Hoe herkent u een gaslekkage in Woerden?

Er zijn een aantal symptomen waaraan u een gaslekkage in Woerden kunt herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een sissend geluid rond de lekkende gasleiding in huis. Rond de plek waar u het sissende geluid opmerkt kunt u zeep op de gasleiding smeren. Op het moment dat er kleine bubbels ontstaan, duidt dit op een lek. Ook kunt u een gaslekkage herkennen aan de geur van het gas. Veel mensen vinden het niet eenvoudig om de geur die bij gas hoort, hier direct aan te koppelen. U kunt uzelf trainen door het gasfornuis altijd een seconde open te laten staan, voordat u deze ontsteekt. Een derde symptoom werd eerder al genoemd; vermoeidheid.

Schakel direct uw loodgieter in

gaslekkage

Wacht bij een gaslekkage niet met het oplossen hiervan, de gevolgen kunnen groot zijn. U kunt rekenen op de hulp van onze spoedloodgieter, welke 24/7 bereikbaar is. Niet alleen voor het verhelpen van een gaslekkage, maar ook voor het oplossen van diverse andere soorten lekkages. In de tussentijd zou u kunnen overwegen de gaskraan tijdelijk dicht te draaien, om een verergering van de concentratie gas in huis te voorkomen.

Zorg voor een goede ventilatie

In de tussentijd kunt u zelf voorkomen dat de concentratie koolmonoxide in uw woning te hoog wordt. Dit doet u door voor een goede ventilatie in huis te zorgen. Zet ramen en deuren tegen elkaar open, om bij te dragen aan het vervliegen van de gaslucht in huis. Het is niet alleen bij een gaslek raadzaam om uw woning goed te laten ventileren. Ook daarbuiten kan het verstandig zijn om voor een goede ventilatie te zorgen in de buurt van verbruikers van gas.

Maak gebruik van een koolmonoxidemelder

Het is niet alle gevallen mogelijk om een gaslek zelf te detecteren. Verschillende vormen van gas zijn namelijk niet goed met uw neus waar te nemen. In zo’n geval is het gebruik van een koolmonoxidemelder erg handig. De koolmonoxidemelder laat een alarm afgaan op het moment dat er sprake is van een te hoge concentratie koolmonoxide in huis. Houd er rekening mee dat dit vaak niet door een brandmelder gedetecteerd wordt. U dient dus twee losse apparaten te kopen.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

Lekkages of verstoppingen?

Een begrip in de regio!

Ervaren vakmannen

24/7 bereikbaar

Menu
Call Now Button