ClickCease

Tips bij het infrezen van de waterleiding

Neem contact op

Loodgietersbedrijf

Hoewel u in verschillende kamers van een woning de beschikking over water heeft, ziet u niet door de hele woningen waterleidingen lopen die de vloeistof naar de kranen transporteren. Dit komt omdat de leidingen allemaal netjes zijn weggewerkt in vloeren en muren. De woning ziet er hierdoor natuurlijk een stuk mooier uit. Daarbij zijn de waterleidingen ook goed beschermd en kunnen deze niet beschadigen doordat iemand er per ongeluk tegenaan loopt. Op het moment dat u nieuwe waterleidingen in een woning wilt aanleggen, dan wilt u deze natuurlijk ook op dezelfde manier wegwerken. U moet dan de leiding infrezen. Dit betekent dat u een sleuf in de muur of het plafond freest waar de waterleiding ingelegd kan worden. De volgende tips kunnen u hierbij helpen.

Manieren om sleuf te frezen

Voor het infrezen van leidingen kunnen verschillende soorten gereedschappen gebruikt worden. Een van de gereedschappen die de taak om een sleuf te frezen het meest eenvoudig maakt, is de sleuvenfrees. Je hebt een variant die in een keer de complete sleuf voor de leiding infrezen realiseert en een andere variant die alleen de buitenlijnen van de sleuf infreest, waarna je vervolgens nog met een beitel en hamer het steen er tussen uit moet bikken. Theoretisch gezien is de klus ook met enkel een hamer en beitel te verrichten, maar doordat er vele malen makkelijkere manieren zijn om het infrezen van de waterleiding te realiseren, maakt eigenlijk niemand hier nog gebruik van. Een optie is wel om een slijptol te gebruiken en twee lijnen die parallel aan elkaar lopen in de vloer of muur te frezen.

Plan de route van de waterleiding

Voordat u begint met een leiding infrezen is het belangrijk om eerst goed de route in te plannen die u van plan bent om af te leggen met de waterleiding. Doe dit terwijl u ook de bouwplannen van uw woning bekijkt. U wilt immers niet dat u tijdens het frezen per ongeluk door een elektriciteitskabel of een gasleiding heen slijpt. Dit is een ongeluk die rampzalige gevolgen kan hebben. Heeft u een veilige route voor de waterleiding van het startpunt naar het gewenste eindpunt bepaald? Dan kan het infrezen van de waterleiding beginnen. Regel de gereedschappen die u nodig heeft en ga van start. Na het leggen van de leidingen moet de sleuf natuurlijk ook weer netjes dichtgemaakt worden. De taak kunt u overigens ook uitbesteden aan een loodgieter die door zijn ervaring voor het mooiste resultaat kan zorgen.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Het laatste nieuws

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle slotenmaker werkzaamheden

Uitstekende service

24-uurs hulp bij spoed

Jarenlange ervaring

Eerlijke tarieven

Menu
Call Now Button