ClickCease

Last van bevroren waterleidingen?

Neem contact op

loodgieter Woerden

Bij vorst kan het je zomaar overkomen, dat je waterleidingen bevriezen. Ten eerste zeer vervelend en ten tweede kan het een dure grap worden. Het is daarom belangrijk om je waterleidingen en watermeters te beschermen wanneer het begint te vriezen. Je kunt daar immers een hoop gedoe mee voorkomen. Wat kun je eigenlijk doen om het bevriezen van waterleidingen te voorkomen?

Voorkomen van het bevriezen van waterleidingen

Als het buiten flink koud begint te worden is het belangrijk om tocht tegen te gaan in huis. Zorg ervoor, dat alle gaten waardoor het tocht, bijvoorbeeld in de kelder, dicht gemaakt worden. Het is hierbij ook belangrijk goed de deuren en ramen af te sluiten. Ook daar komt vaak veel kou naar binnen.

De volgende stap is om de waterleidingen te isoleren, zodat ze veel minder snel zullen bevriezen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een laag PUR-schuim op de leidingen aan te brengen. Dat is vooral slim om te doen als de leidingen zich in bijvoorbeeld de kelder of andere koude delen van het Working tools, plumbing, pipes and faucetshuis bevinden. Ook wanneer de watermeter zich op zo’n plek bevindt is het slim om daar dezelfde methode op toe te passen. Zorg dat de meter uit de tocht gehouden wordt, droog en geïsoleerd is.

Een andere verstandige voorzorgsmaatregel is om waterleidingen die je toch niet gebruikt af te sluiten. Dus als de winter komt en je toch niet meer in de tuin aan het werk bent, kun je maar beter de waterleidingen in de tuin afsluiten. Dat is iets dat nog wel eens wordt vergeten.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Het laatste nieuws

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle slotenmaker werkzaamheden

Uitstekende service

24-uurs hulp bij spoed

Jarenlange ervaring

Eerlijke tarieven

Menu
Call Now Button