ClickCease

24/7 ontstoppingsdienst in Woerden

Neem contact op

24/7 ontstoppingsdienst in Woerden


24/7 ontstoppingsdienstEen verstopping in uw afvoer is een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters. Het brengt vaak een vervelende en lang blijvende stank met zich mee en daarbij maakt een verstopping het vaak onmogelijk om uw toilet, gootsteen of douche nog langer te gebruiken. Het is helemaal vervelend als u op de late avond nog te maken krijgt met een verstopping, omdat u deze zelf vaak niet kunt verhelpen. Gelukkig staat onze 24/7 ontstoppingsdienst in Woerden klaar om u te helpen bij het oplossen van de problemen! Zo heeft u ook ver buiten de gebruikelijke werktijden nog de mogelijkheid om de stank uit uw riolering weg te krijgen, wat u vrijwel zeker beter zal doen laten slapen.

Verstopping voorkomen met ontstoppingsdienst in Woerden

Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping tegen te gaan, wat vaak eenvoudiger is dan men vooraf denkt. Gebruik bijvoorbeeld niet meer toiletpapier dan ook daadwerkelijk nodig is, hiermee voorkomt u dat grote proppen blijven hangen in uw afvoer. Ook bij de gootsteen van uw keuken gaat vaak veel restafval mee de afvoer in, wat het begin kan vormen van een verstopping. Zorg er daarom altijd voor, dat u een zeefje in de gootsteen heeft liggen, wat de meeste troep voor u tegenhoudt.

Met deze tips voorkomt u een verstopping

In elke woning is het wel een keer raak: het toilet wil niet meer doorlopen. Wat doet u daar nu aan? Gelukkig zijn er tal van middelen om te trachten de verstopping zo snel mogelijk weg te werken. Plopper, ontstoppingsveer en waterpomptang: ze dragen allemaal hun steentje bij aan het verhelpen van een ontstopping. Maar, zoals ook in de geneeskunde geldt: voorkomen is beter dan genezen. Het is dus tijd om enkele tips van de loodgieter te bespreken over hoe de kans op een verstopping zo gering mogelijk wordt gehouden. Dat bespaart niet alleen tijd en geld, maar ook heel veel ergernis.

  • Toiletverfrissers kunnen in de pot vallen: Geloof het of niet, maar elk jaar weer komen er tal van verstoppingen voor die ontstaan doordat de toiletverfrisser in de wc pot valt. U kunt dit voorkomen door een toiletverfrisser aan te schaffen die goed stevig vast blijft zitten, maar het helpt natuurlijk ook al als u het toilet niet doorspoelt wanneer u ziet dat er iets in ligt wat eigenlijk niet doorgespoeld zou moeten worden. Vaak voelt het vies om het eruit te halen, maar bij doorspoelen kunnen de problemen groot zijn. U kunt daarom het beste een handschoen opzoeken en de items die niet doorgespoeld horen te worden eruit halen.
  • Beperk de hoeveelheid toiletpapier: We lijken in Nederland gemiddeld veel meer toiletpapier te gebruiken dan strikt noodzakelijk is. Dat is natuurlijk geen ramp – we gebruiken wel meer zaken meer dan nodig, dat is eenmaal het geval in een eerste wereldland – maar soms gebruiken we zoveel toiletpapier dat het toilet hierdoor verstopt raakt. Het advies is daarom om minder toiletpapier te gebruiken. Mocht u onverhoopt toch graag iets meer papier gebruiken, overweeg dan om tussendoor een keer extra door te spoelen.

Tot slot is het sterk aan te bevelen om uw afvoer eens per half jaar door te laten spuiten door een erkende loodgieter, zoals de 24/7 ontstoppingsdienst uit Woerden en omgeving! Zo voorkomt u een vervelende verstopping tijdig.

Eerste hulp bij een verstopt afvoerputjeafvoerputje

Verstopte afvoerputjes zijn heel normaal en komen in elk huishouden af en toe wel voor. Meestal komt dit van opgehoopt vuil of etensresten in de sifon. Er zijn een aantal manieren waarop u dit vuil los kan krijgen. Als u de volgende tips eerst toepast is er een grote kans dat u de blokkade zelf op kan lossen.

  • Een rubberen ontstopper gebruiken: Een vuilprop in de zwanenhals kan meestal makkelijk losgemaakt worden met een rubberen ontstopper. Dit gereedschap bevindt zich al jaren in onze huishoudens en daar is een goede reden voor. Door druk op de pijpen te zetten veroorzaakt dit beweging in het stilstaande water waardoor de resten doorspoelen. Als u de overloop gaten niet dicht houdt tijdens het gebruiken van de ontstopper werkt het echter niet.
  • Azijn en bak soda: Er ontstaat een chemische reactie als u azijn en bak soda bij elkaar gooit, maar deze twee natuurlijke producten kunnen de resten in uw leidingen losweken. Strooi eerst een kop soda door uw putje en vervolgens een kop azijn. U zal bubbelende en gorgelende geluiden horen van binnen. Laat dit een kwartier zo doorgaan en spoel het door met kokend water.
  • Handmatig de sifon reinigen: Mochten deze methodes niet werken, dan is het tijd om de sifon te bekijken en te reinigen. Dit is een simpele klus en kan iedereen thuis zelf gewoon doen. Open een raam en zet een emmer onder de pijpen voordat u begint. Misschien is het ook handig om een paar keukenhandschoenen aan te doen. Daarna is het simpel, haal alles los, maak de pijpen grondig schoon en plaats alles weer terug.
  • Houdt uw pijpen schoon ter voorkoming van verstoppingen: Door een netje over uw putjes te leggen, kan u een boel vuil tegenhouden voordat het de leidingen in kan gaan. Het is ook verstandig om regelmatig zelf uw pijpen te reinigen, ook al is er nog geen verstopping.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

Lekkages of verstoppingen?

Een begrip in de regio!

Ervaren vakmannen

24/7 bereikbaar

Menu
Call Now Button