Met deze tips voorkom je verstoppingen

15 dec Met deze tips voorkom je verstoppingen

In elke woning is het wel een keer raak: het toilet wil niet meer doorlopen. Wat doe je daar nu aan? Gelukkig zijn er tal van middelen om te trachten de verstopping zo snel mogelijk weg te werken. Plopper, ontstoppingsveer en waterpomptang: ze dragen allemaal hun steentje bij aan het verhelpen van een ontstopping. Maar, zoals ook in de geneeskunde geldt: voorkomen is beter dan genezen. Het is dus tijd om enkele tips van de loodgieter te bespreken over hoe de kans op een verstopping zo gering mogelijk wordt gehouden. Dat bespaart niet alleen tijd en geld, maar ook heel veel ergernis.

Toiletverfrissers kunnen in de pot vallen

Geloof het of niet, maar elk jaar weer komen er tal van verstoppingen voor die ontstaan doordat de toiletverfrisser in de wc pot valt. Je kunt dit voorkomen door een toiletverfrisser aan te schaffen die goed stevig vast blijft zitten, maar het helpt natuurlijk ook al als je het toilet niet doorspoelt wanneer je ziet dat er iets in ligt wat eigenlijk niet doorgespoeld zou moeten worden. Vaak voelt het vies om het eruit te halen, maar bij doorspoelen kunnen de problemen groot zijn. Je kunt daarom het beste een handschoen opzoeken en de items die niet doorgespoeld horen te worden eruit halen.

Beperk de hoeveelheid toiletpapier

We lijken in Nederland gemiddeld veel meer toiletpapier te gebruiken dan strikt noodzakelijk is. Dat is natuurlijk geen ramp – we gebruiken wel meer zaken meer dan nodig, dat is eenmaal het geval in een eerste wereldland – maar soms gebruiken we zoveel toiletpapier dat het toilet hierdoor verstopt raakt. Het advies is daarom om minder toiletpapier te gebruiken. Mocht je onverhoopt toch graag iets meer papier gebruiken, overweeg dan om tussendoor een keer extra door te spoelen.