ClickCease

Lucht in uw verwarmingsinstallatie? Verwijder dit via het ontluchtingskraantje!

Neem contact op

Ontluchting radiator Loodgieterswoerden

Heeft u onlangs uw cv-ketel bijgevuld? Of heeft u een lekkage gehad in uw verwarmingsinstallatie? Dan kan dit ertoe geleid hebben dat er nu lucht in uw installatie zit. Dit kunt u onder meer horen aan een tikkend geluid. Hier hoeft u overigens niet altijd last van te hebben. Het kan namelijk ook zo zijn dat uw radiator geen of weinig warmte afgeeft. Ook dit is de oorzaak van lucht in uw installatie. Indien u deze lucht niet verwijdert, wordt het probleem alleen nog maar groter. Maar hoe krijgt u de lucht eigenlijk uit uw verwarmingsinstallatie? Door gebruik te maken van het ontluchtingskraantje!

Hier vindt u het ontluchtingskraantje

Er zijn genoeg mensen die denken dat het ontluchtingskraantje in de buurt van hun cv-ketel zit. Dit is echter niet het geval. Iedere radiator in uw woning is namelijk uitgerust met een ontluchtingskraantje. Deze kan bovenop de verwarming zitten, maar ook aan de zijkant. Het kraantje kenmerkt zich door een metalen pennetje in het midden. Dit pennetje is soms te bedienen met een schroevendraaier, maar soms ook alleen met een ontluchtingssleutel. Heeft u last van lucht in uw vloerverwarming? Dan vindt u het ontluchtingskraantje altijd bij de vloerverwarmingsverdeler.

Zelf uw verwarming ontluchten doet u zo

Veel mensen beginnen direct met het ontluchten van hun verwarming zodra zij het ontluchtingskraantje gevonden hebben. Verstandig? Nee, zeker niet. U moet eerst uw thermostaat namelijk 10 minuten op minimaal 25 graden instellen. Doe dit alleen wanneer alle radiatoren in huis geopend zijn. Heeft u 10 minuten gewacht? Draai de thermostaat dan terug en sluit alle verwarmingen geheel af. Leg nu een handdoek onder het ontluchtingskraantje en draai deze voorzichtig open. Als het goed is hoort u nu de lucht ontsnappen. Sluit het kraantje zodra er water uit loopt. Tip: begin altijd bij uw radiatoren beneden en werk vervolgens naar de bovenste verdieping van uw woning. Voor vloerverwarming geldt dit eveneens. Begin altijd bij de laagstgelegen verdeler en ga langzamerhand omhoog.

Problemen met het ontluchten

Het ontluchten van uw verwarmingssysteem stelt niet veel voor. Toch is niet iedereen in staat om de klus tot een goed einde te brengen. Mogelijk wordt het probleem dan toch door iets anders veroorzaakt. Zo kan het zijn dat de waterdruk in uw ketel bijvoorbeeld te laag is. Laat daarom eens een loodgieter langskomen. Hij slaagt er namelijk in om uw radiator(en) weer warm te krijgen. Bovendien kan hij u uitleggen hoe u de volgende keer te werk moet gaan bij het ontluchten van uw verwarming.

Onze diensten

Allround loodgieterswerk

24/7 ontstoppingsdienst

Lekkages

Centrale verwarming

Het laatste nieuws

Heeft u een probleem waarbij enige spoed vereist is? Neem dan direct contact met ons op via 0348-782568. Wij schieten u direct te hulp zelfs als dit midden in de nacht is! Voor ons een geen enkele klus te vroeg of te laat.

Wij zijn beschikbaar voor alle slotenmaker werkzaamheden

Uitstekende service

24-uurs hulp bij spoed

Jarenlange ervaring

Eerlijke tarieven

Menu
Call Now Button