Drukke periodes voor loodgieters

16 aug Drukke periodes voor loodgieters

Loodgieters hebben het in bepaalde periodes van het jaar drukker dan anders. De zomermaanden zijn hier een goed voorbeeld van, als veel mensen besluiten om de loodgieterselementen binnen hun woning te onderhouden. Denk aan het onderhouden van de cv-ketel, het onderhouden van de leidingen, het preventief doorspuiten van de afvoer, enzovoorts. Op deze manier zijn woningbezitters ervan verzekerd dat zij klaar zijn voor de herfst- en wintermaanden, waarin de complicaties aan loodgieterselementen vaak ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping van de afvoer onder regenpijpen, wat het gevolg is van bladeren en takjes die bij de afvoer naar binnen stromen.

Een drukke periode voor loodgieters betekent dat het voor woningbezitters soms langer duurt voordat zij geholpen kunnen worden. Dit is het gevolg van een tekort aan loodgieters, wat door de jaren heen is ontstaan. Hoewel er een groot aantal loodgieters beschikbaar zijn om hulp te bieden, is het aantal specialisten relatief klein. Dit betekent dat u geholpen wordt door iemand met weinig ervaring of vakkennis, of dat u enkele dagen zal moeten wachten voordat u geholpen wordt. Wees de drukte voor en begin tijdig aan het laten onderhouden van loodgieterselementen binnen uw woning!

Verschil tussen een loodgieter en een specialist

Het klinkt misschien wat gek, dat een loodgieter u geen passende oplossing kan bieden bij loodgietersproblemen. Toch komt het nog zeer geregeld voor dat loodgieters op een onvakkundige wijze te werk gaan, met alle gevolgen van dien voor een woningbezitter. Een woningbezitter krijgt bijvoorbeeld kort na het laten uitvoeren van loodgietersklussen te maken met een lekkage, een verstopping, enzovoorts. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk tegengaan! Het is om die reden verstandig om altijd voor een specialist te kiezen binnen de loodgietersbranche.

Onder een specialist verstaan we in dit geval iemand met voldoende ervaring in het uitvoeren van loodgietersklussen en een uitgebreide vakkennis. Veel van deze specialisten hebben een opleiding gevolgd om als loodgieter aan de slag te kunnen gaan. Helaas geldt dit voor een groot deel van de hedendaagse loodgieters niet. Zij zijn bijvoorbeeld voor zichzelf begonnen nadat zij tijdens de financiële crisis van enkele jaren terug op straat kwamen te staan. Kennis werd opgedaan met instructievideo’s en stappenplannen op internet, die vaak niet ingaan op de punten die mogelijk fout kunnen gaan bij het uitvoeren van loodgietersklussen.

Complicaties door onzorgvuldig werken

In een drukke periode voor een onervaren loodgieter kiezen is vaak geen slimme keuze. Een onervaren loodgieter kan op een onzorgvuldige manier te werk gaan, waarbij er vervelende complicaties optreden. De meest voorkomende complicaties zijn lekkages en storingen in de cv-ketel. De lekkages ontstaan bijvoorbeeld op het moment dat leidingstukken niet goed op elkaar aansluiten, of dat de leidingen zijn beschadigd tijdens de aanleg hiervan. Door voor een specialist binnen de loodgietersbranche te kiezen, weet u zeker dat de kans op dergelijke complicaties minimaal is. Een voorbeeld van een specialist is onze loodgieter in Woerden!

Klussen voor een loodgieter

Tijdens de drukkere periodes in de zomermaanden houdt een loodgieter zich voornamelijk bezig met onderhoudswerkzaamheden. In de herfst en winter gaat het juist vaak om de reparatieklussen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een cv-ketelstoring, die vaak het gevolg is van een ernstige slijtage aan onderdelen van de cv-ketel. Ook kan de afvoer verstopt zijn geraakt, of kunnen er lekkages zijn ontstaan door het springen van de leidingen. Niet voor niets wordt sterk aangeraden om de buitenkranen aan uw woning in de wintermaanden af te sluiten. Ook hier kan een loodgieter u bij helpen in de herfstperiode! Combineer het afsluiten van de kranen bijvoorbeeld met een onderhoudsbeurt aan uw cv-ketel. Zo kunt u goed voorbereid aan de herfst- en wintermaanden beginnen!