Wat te doen bij een gaslucht?

gaslekkage

Wat te doen bij een gaslucht?

Heeft u het vermoeden dat u te maken heeft met een gaslekkage binnen uw woning? Het is in zo’n geval sterk aan te raden om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een gaslek kan nare gevolgen voor u hebben, als u dit niet tijdig laat verhelpen. In het ergste geval kan een gaslek voor een koolmonoxidevergiftiging zorgen. Om dit tegen te gaan is het gebruik van een koolmonoxidemelder in huis aan te raden. Een gaslek merkt u aan een sterk gaslucht in uw woning. Ook kunt u het gevoel hebben dat u steeds vermoeider wordt, zonder een grote lichamelijke inspanning te verrichten.

Loodgieters helpen u graag bij het verhelpen van een gaslek in huis. Met speciale apparatuur kunnen loodgieters een gaslek voor u detecteren en de bron hiervan achterhalen. Bel een loodgieter om het gaslek ook in uw woning op te lossen!

Zorg voor een goede ventilatie

In de tussentijd kunt u zelf voorkomen dat de concentratie koolmonoxide in uw woning te hoog wordt. Dit doet u door voor een goede ventilatie in huis te zorgen. Zet ramen en deuren tegen elkaar open, om bij te dragen aan het vervliegen van de gaslucht in huis. Het is niet alleen bij een gaslek raadzaam om uw woning goed te laten ventileren. Ook daarbuiten kan het verstandig zijn om voor een goede ventilatie te zorgen in de buurt van verbruikers van gas.

Maak gebruik van een koolmonoxidemelder

Het is niet alle gevallen mogelijk om een gaslek zelf te detecteren. Verschillende vormen van gas zijn namelijk niet goed met uw neus waar te nemen. In zo’n geval is het gebruik van een koolmonoxidemelder erg handig. De koolmonoxidemelder laat een alarm afgaan op het moment dat er sprake is van een te hoge concentratie koolmonoxide in huis. Houd er rekening mee dat dit vaak niet door een brandmelder gedetecteerd wordt. U dient dus twee losse apparaten te kopen.