Tips om een besparing op stookkosten te realiseren

23 feb Tips om een besparing op stookkosten te realiseren

Een loodgieter houdt zich met belangrijke zaken voor uw woning bezig. Een voorbeeld hiervan is de verwarming. In het koude Nederland kunnen we niet zonder verwarming. Vooral in de koude maanden van het jaar is het absoluut noodzakelijk om de woning te verwarmen. Deze noodzaak blijkt ook wel uit het feit dat we jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besteden. De kosten voor het warm stoken van de woning zijn dermate hoog dat tips om hierop een besparing te realiseren altijd welkom zijn. De loodgieter helpt u in deze blogpost op weg met drie tips om te besparen op stookkosten.

Isoleren van muren en daken

Veel van de door de centrale verwarming gegenereerde warmte verdwijnt ook weer via verschillende plekken uit de woning. Vooral via de muren en daken van woningen gaat veel warmte verloren. Een goede manier om een besparing op stookkosten te realiseren is ervoor zorgen dat deze warmte beter binnen blijft. Volgens de loodgieter kan dit het beste gedaan worden door het isoleren van muren en daken.

Tussendeuren goed afsluiten

Een kleine ruimte verwarmen vereist minder energie dan een grote ruimte. Dit is natuurlijk logisch. Wanneer u in huis de tussendeuren van de woonkamer naar de hal of het trapgat open laat staan dan vergroot u hiermee de ruimte die verwarmd moet worden. Een simpele maatregel als altijd zorgen dat tussendeuren goed zijn afgesloten kan daarom een grote besparing op de stookkosten realiseren.

Onderhouden van CV ketel

Ervoor zorgen dat u slechts een kleine ruimte hoeft te verwarmen en dat de warmte niet makkelijk uit de woning kan verdwijnen zijn twee goede besparingstips van de loodgieter. Hiermee zorgt u ervoor dat de CV ketel minder gas hoeft te verbruiken. Er is echter nog iets dat de loodgieter kan doen waarmee je een besparing realiseert. Dit is namelijk het onderhouden van de CV ketel. Door regelmatig onderhoud is de ketel optimaal afgesteld en verbruikt daardoor ook minder energie.