Een bladvanger voor uw regenpijp aanschaffen: verstoppingen tegengaan!

17 okt Een bladvanger voor uw regenpijp aanschaffen: verstoppingen tegengaan!

U wilt de kans op een verstopte afvoer onder uw regenpijp vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen. Een verstopte afvoer zorgt niet alleen voor een vervelende stank, ook kan het ervoor zorgen dat uw regenpijp overstroomt bij een hevige regenval. In een dergelijke situatie zal het regenwater via uw muren bij uw woning naar binnen trekken, waar het zorgt voor lelijke schimmelplekken op uw muren. Het kost vaak al snel enkele maanden, alvorens deze schimmelplekken weggewerkt zijn. Voorkom een dergelijke situatie en schaf tijdig een bladvanger voor uw regenpijp aan!

Hulp van een loodgieter bij een verstopte afvoer

Onze loodgieter raadt mensen ten zeerste aan om hun regenpijp van een bladvanger te voorzien. Met een bladvanger wordt het grootste deel van de bladeren en takjes uit de regenpijp gehouden, waardoor de kans op een verstopping in de afvoer afneemt. Mocht u onverhoopt toch met een verstopping te maken krijgen, dan kan een loodgieter u helpen met het doorspuiten van de afvoer. Dit geldt zowel voor de afvoer onder uw regenpijp, als voor een afvoer bij uw toilet, douche of gootsteen.

Lukt het u niet om de bladvanger zelf in de regenpijp te plaatsen? Onze loodgieter helpt u hier graag bij. Samen met u zoeken we naar het meest geschikte type bladvanger voor uw regenpijp. De bladvangers dient u eens in de zoveel tijd te legen.